yiyelim, güzelleşelim

Meze, Rakı ve Ege demek bile her şeyi ziyadesiyle tarif ediyor

Temmuz itibariyle 1 yaşını dolduran bu blog'ta, Ege'ye göçmeye çalışan bir adamın hikayelerini okuyorsunuz. Genç bir blog olsa da yavaş yavaş tepkiler, yorumlar ve eleştiriler almaya başladı. Haliyle kendi çatlaklarını arayan başka başka insanlarla, bu blog üzerinden de tanışıyorum. Gittiği yerleri yazan, okuduğu kitapları paylaşan veya izlediği filmleri eleştiren harika insanlar onlar.

Yiyelim, Güzelleşelim blog yazarı Doğacan ile de sosyal medya sayesinde karşılaştım. Hikayesini blog'u üzerinden okuyabilirsiniz.

Doğacan yemek yapmayı seven ve yaptığı yemeği sadece tadı, kokusu ve görüntüsüyle kurgulayan değil içten içe servis edildiği mekanın havasını değiştirmeyi bile hesaplayan bir aşçı. Bu bizzat şahit olduğum bir gerçek. Bir gün kendine "neden sadece tanıdıklarıma yemek yapayım ki?" diye bir soru sormuş ve blog üzerinden yaptığı duyuruyla hiç tanımadığı insanları bir araya toplamayı düşünmüş. İşte o organizasyona Hülya ve ben de katılmıştık.


Yiyelim; Güzelleşelim 1 from Doğacan Onaran on Vimeo.

Doğacan, şimdi ikinci organizasyon için kollarını sıvadı. Hazırlıklara başladı ve Ege lezzetlerinden oluşan menüsünü tamamladı. Biz de ona destek vermek istedik ve bahçemizi açtık. Günümüzü kararlaştırdık. Şimdi sırada konuklarımızı belirlemek var. Mekanın elverdiği sayıda sınırlanan kontenjandan 4 blog takipçim, bu organizasyona katılabilecek. Tek yapmanız gereken önce aşağıdaki menüye göz, sonra da bana mail atmanız.

21 Eylül 2013, Cumartesi, 19:30
Cevdet Paşa Cad. Germencik Sk. Emek Ap. 13/3
Bebek İstanbul

Menü:

Melitzano salata

Zeytinyağlı karnıkara

Kırma Bodrum zeytini

Tzatziki

Tahin soslu kalamar dolması

Roka domates salatası

Sarımsaklı pide

Sakızlı bademli irmik helvası

2 duble rakı


Kişi Başı Fiyat: 100 TL

Rezervasyon:
ahmet@cokabook.com

Yorumlar

  1. Sizlerle tanışmayı çok istemekle beraber, şu aralar gerçekten beni engelleyen mazeretim sebebiyle katılamasam da kalbim, aklım ve ruhum o güzel bahçenizde olacak. Umarım ileri tarihlerde olacak buluşmalarla bu şansı yakalarım. Ayrıca bu cömert evsahipliği ve bu güzel organizasyon için sizi ve emeği olan herkesi kutlarım. Son derece medeni ve sosyal ve özellikle iyiniyetli bir organizasyon.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. bu güzel sözlerin için teşekkür ederim. aslında burada tüm emek doğacan onaran'ın biz sadece bahçemizi açıyoruz. çünkü ilk organizasyonundan çok etkilenmiştik. umarım sayısı artar ve birine mutlaka katılırsın.

      Sil

Yorum Gönder

Bu blogdaki popüler yayınlar

Bu da geçer Ya Hu

Ege kralı…

Bodrum’da 1 yılın ardından