Fasulye tatil

Tam da anlatacağım gibi oldu. Öylece oturuyorduk. Biramız bitmiş ama yemişimiz hala vardı. Bir gün önce sanki kötü haber almışız da, sessizliğimize neden olmuş. Oturduğum yerde terliyorum. Az evvel arada duşa girip çıktım. Hülya taş boyuyor, şarkı bile mırıldanmadan.

Almanya'ya gitmek üzere Yunanistan'dan şengen vizesi almak bir nevi söz vermekmiş meğer. Bodrum'a gittiğimizde Kos'a geçeriz olur biter gibi yalın bir düşünce, 10 kat ucuzlamış fiyatlı gemi turu yapma fikrinin yanında pek cılız kalıyor. Piyango gibi bir tatilden söz ediyorum. Yunana sözümü pek havalı tutacak olmanın heyecanı ilk andan sarmasın mı beni? Yunan adaları turunu satacak arkadaşım benden haber bekle dediğinden beri aynı heyecanla defalarca sarıp sarmalandım. Pamuğa iyi bak bir kaç güne fasulye filizlenecek vaadi kadar net.

Bayram ertesi için son anda bir izin dilekçesi verdimdi. Ayrıca ofisi de sözlü olarak haberdar ettim bayramlaşmadan evvel. Oysa şimdi bayram bitti bitecek arkadaşımdan haber yok. Yoksa gelecek habere göre Duru Foça'dan alınacak, söylendiği üzere İzmir'de gemiye binilecek. 8 gün Ege tavaf edilecek. İzmir'e kendimiz mi geçsek diye düşünmedim değil ama bu çok şapşalca olurdu. Nitekim cuma günü onca heyecanı açığa alan olumsuz haberi aldık. Yunanistan'a sözümüzü tutamamaktan çok Hülya ve Duru'yu gemide düşlediğim karelerin hayal olarak kalmasını yediremedim. Yemişim yemişini, biramız olaydı ne güzel olurdu. Hülya da şarkılar mırıldanırdı.

Tam da anlatacağım gibi oldu. Öylece oturuyorduk. Her ne yapıyorsak bırakmış kanepeye çökmüştük. Oturduğumuz yerde sessizce terliyorduk. Yarın Midilli'ye gidelim sözü nasıl çıktı hatırlamıyorum. Ne olacak ki, git Foça'dan Duru'yu al, Ayvalık'a sür ve oradan Midilli'ye geç. Ev şenlendi valla. Birkaç saat içinde de rotamız, rezervasyonlarımız ve planımız hazırdı. Bir tek neydüğü belirsiz otelimiz hakkında endişelerim var. Bir gece kalınacak nasılsa diyerek kendimi avutuyorum. Yoksa fasulye filizlendi mi? ona bak sen...

Bu yazı, Yenikapı-Bandırma hattında seyreden Turgut Özal feribotunda yazılmıştır.

Yorumlar

Yorum Gönder

Bu blogdaki popüler yayınlar

Bu da geçer Ya Hu

Ege kralı…

Bodrum’da 1 yılın ardından