Dedikoducu Şenay ablanın nefis elmalı turtası

Son zamanlarda daha sık duyar oldum. Bir sosyal medya davranışına çevirdiğimizden olacak insanları hayatımızdan atıyor, defterden -üstelik bir kalemde- siliyoruz. Daha da fenası bununla övünüyoruz. Ben buna kısaca "yalnızlığa koşar adım yürüyüş!" diyorum. Etrafında doğru düzgün adam kalmadığından şikayet eden tanıdık, tanımadık herkese geçmiş olsun.

Patavatsızlığı yüzünden defterden silinmiş birinin çok işe yarayan pratik zekasını görmezden mi gelmeli? Diğeri çok dedikoducudur belki ama öyle lezzetli kekler, turtalar yapıyordur ki mutfakta izlemek çok şey katar insana. Topluluk içinde sizi defalarca zor duruma düşürmüş bir başkası, belki de paylaşmaktan çok hoşlandığı eğlenceli hikayelerle doludur. Hele o nefret ettiğiniz savunma durumuna sürekli düşürülmenize rağmen, belki de çevrenizdeki en dürüst insanı defterden siliyorsunuzdur.

Dedikoducu etiketli kişi öyle harika turtalar yapıyordur ki,
belki de çocuklar kapısında sıraya giriyorlardır.

İnsansız hayat çekilir mi? Kabul ediyorum, kişisel tarihimin içinde kaybolmuş 4-5 kişi illaki vardır. Fakat her gün şahit olduklarımın yanında devede kulak kalıyor. Birilerini hayatımızdan çıkarmak yerine küçük mesafe ayarları yapmak daha insani olur galiba. Böylece kimse de kırılmamış olur. İster sevelim ister sevmeyelim hepimizin birbirimize ihtiyacı var. Çevrenizde sorun yaratacak insanlar da olsun ki, hayata karşı bakış açımız da, bağışıklık sistemimiz de güçlensin. Yoksa hijyen içinde büyüyüp astımla yaşamak zorunda kalan çocuklara benzeriz. Hele ki, sizin de gidilecek bir yolunuz, alınacak kararınız, yapacak işiniz, yaşayacak çok şeyiniz vs varsa; insan, paradan puldan, yatırımdan çok daha değerli. Öyle kolay kolay harcamamak lazım.

Yorumlar

Yorum Gönder

Bu blogdaki popüler yayınlar

Bu da geçer Ya Hu

Ege kralı…

Bodrum’da 1 yılın ardından