Çatlak

İki sene evvel Galata'ya taşınırken; istediğim, kendi seçtiğim bir yerde yaşayacak olmaktan çok mutluydum. Burada geçirdiğim süre zarfında bir kere bile pişmanlık duymadığım gibi kısa sürede de mutlu ve huzurlu bir yuvaya dönüştü. Bir tek geçen yaz meydandaki gürültüden çokça şikayet etmişimdir ama o da edilmeyecek gibi değildi. Bu konuda sosyal medya üzerinden, bir mahalle sakini olarak epey tartışmaya girdim. Zaten burası mahalle olmasa yaşamayı tercih etmezdim.

Merkezi konumu, iki adım yakınında metro olması ya da beş adımda Tünel'e çıkabilmek hayatımı kolaylaştırdı. Taşınmamla birlikte, aynı dönem, yeniden nefes almaya başlayan Karaköy, başlı başına bir zenginlik oldu. Hatta bu sene Ops Cafe Karaköy'de, nisan ayında küçük bir sergi bile açtım. Oturduğum süre boyunca pek çok konsere gittim, sergi takip ettim. Daha önce hiç olmadığım kadar sanatın içindeydim.

Galata'da oturmanın ekonomik bir bedeli var. Eninde sonunda İstanbul dışında yaşayacaksam elimdeki kaynaklarımı doğru kullanmam gerek. Ufak ufak ev aramaya başladığımız da düşünülürse, bir birikim yapmak şart oldu. Daha önce yatırım yapmanın iki önemli enstrumanı tasarruf ve sabırdan söz etmiştim. Dolayısıyla iki yıl ara verdiğim tedbirlerimi Bodrum için seferber etmenin zamandır diye düşünüyorum. Haliyle kışları yakıt, benzin ve elektirik masrafları artıyor. Üstelik kira yenileme dönemi de yaklaşıyor. Tek gelir alınan maaş olunca bazı kalemleri gözden geçirmek gerekiyor.

Sonuç olarak planım bir parça değişecek gibi. Dert değil. Zaten hayatın getirdiği yeni koşullara karşı esnek olmak gerek. Henüz kaleme alamadığım ve kurgumu direkt etkileyen, değiştiren çok şey var. Başından beri İstanbul'da son durağım olmasını istediğim Galata'da bu hayalim gerçeklememiş olabilir ama ana fikir değişmiyor. Kimbilir belki de başından beri sızmak için aradığım çatlak, doğup büyüdüğüm Bebek'tedir.

Yorumlar

  1. Proje yönetimindeki güncelleme safhası bu. En kritik aşamalardan biri. Bu sıkıcı bilginin notunu düşmek istedim! Önemli olan ana fikrin değişmemesi sanırım.

    YanıtlaSil
  2. Teşekkür ederim yorumun için. Evet sonuçta anafikir değişmiyor. Hatta daha önce aklıma gelmemişti ama Bebek'e geçmek ekonomik olarak ta büyük bir avantaj sağlıyor. Yani projeye kaynak yaratmış oldum gibi bir durum oldu... :)

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Bu blogdaki popüler yayınlar

Bu da geçer Ya Hu

Ege kralı…

Bodrum’da 1 yılın ardından