İlk Söz


Başka bir yerde yaşama hayali uzun süredir içimde vardı. O ilk flu hayali kurduğumda (2003) Bozcaadada bir bağ sahibi olmuştum ama çok gençtim ve inzivaya çekilmek gibi bir niyetim yoktu. Üstelik ne bağdan anlıyordum ne de şaraptan. Henüz tasarım yaparak çok şeyi değiştireceğimi düşündüğüm zamanlardı. Sonra zaten işe güce dalıp, bağı mağı unuttum.

Her şeyin kafamda nihai bir karara bağlanması ise Galatada (2011) yaşadığım son 1.5 sene içine denk düşüyor. Mesela bugün Bodrum ile ilgili hayaller kuruyorum. Yarın ne olur bilemem. Çünkü her şey hızla değişiyor. İşte yeni blogta biraz bunlara değinmek istiyorum. Gitmek isteyen biri neler yapar, nasıl yapar? Ekonomik olarak neler yapmak gerek? Psikolojik hazırlık ne demektir? Bozcaadadan Bodrumda yaşama fikrine nasıl geldim? Zaten finalde de buralardan kaçıp kaçamayacağımı birlikte göreceğiz!

Yoksa bilenler bilir, çizerek tuttuğum günlüğümü cokabook.blogspot.com adresinde yaklaşık 4 yıldır yayınlıyorum. İlk gününden son gününe değin hayatımın nasıl kıvrıldığını, nerelere doğru yön değiştirdiğini, uzanıp tutunduğunu izleyebiliyorum. Cokabook, ezbere bir hayatın, nasıl kaçış planına dönüştüğünün hikayesi bana göre. Komik olansa, bloguma bakıp, kontrolün, sandığım gibi elimde olmadığına şahit olmak.

Hayat harika alay ediyor ezbere yaşayanlarla.

Yorumlar

  1. Kaçmaksa hedef kaçamayacağın(ız) kesin.. Nereye gitsen kaçatığın seni takip eder.. Kaçmakta ki sebebini kaçmadan buralarda çözümleyipte gidersen(iz) işte sanırım orası yeni bir güne uyanış, yeni bir sayfaya yazmaya başlayış olabilir..Asıl olan nerede yaşarsan yaşa mutlu olabilmek değil mi? Gitmek kalmak bazen saçma geliyor bana...Bodrum u eski bilenler belki Bodrum'dan da kaçmak istiyorlardır.. Her yer bir öncesine göre değişiyor belki bozuluyor belki tekamül ediyor.. Bu değişimi hangi gözlerle gördüğümüze de bağlı biraz.. Her ne ise kararın "mutlu" luğu seç diyorum.. Gerisi laf ü güzaf..

    YanıtlaSil
  2. Bu ilk yorum için teşekkür ederim.

    Gitmek üzerine sadece hayal kurmuyorum tabi. Hazırlanıyorum da. Gidenlerle konuşuyorum, dönenlerle de. Bunlardan ileride bahsedeceğim tabi. Bir şeylerden kaçanlar, dediğiniz gibi aslında hiç kaçamadıklarını görmüşler. Mekan değiştirmek ilaç olmamış çoğu zaman. Çözümleyemedikleri şeyler hep peşlerinden gelmiş.

    Gitmek kalmak meselesi ise bir tercih diye inanıyorum. Gitmeyi tercih ettim ve yatırımımı buna göre yaptım. Son cümlenizde söylediğiniz gibi mutluluğu seçtim. Ama Bodrum'da ama Murat'lı köyünde... :)

    Size tekrar çok teşekkür ederim.

    YanıtlaSil
  3. Bu bloga, kaçmayı hedeflediğiniz yerlerden yazılar yazılacağına inanıyorum. Hayırlı olsun :)

    YanıtlaSil
  4. Çok teşekkür ederim ne güzel bir temenni! :)

    YanıtlaSil
  5. beceriksiz bir kaçak olarak kaçmak üzerine kayda değer bir şey söyleyemem aslında ama benim şu bırakıp bırakıp gitme, sürüklenircesine gitme durumumu Charles Baudelaire in "Nerede değilsem orada iyi olacakmışım gibi geliyor bana" sözü feci bir şekilde anlatıyor. Bir çeşit lanet gibi bir sey benimkisi :) bu ama yine de kacmanin her turlusu heyecanlidir... sonu ne olursa olsun.. kacin gitsin ..:)

    YanıtlaSil
  6. gitmek için dalımdaki meyvenin olgunlaşmasını bekliyorum. Çürüyüp gitmeden yapmam gerek biliyorum. ve teşekkür ediyorum güzel yorumunuz için. Bir gün hadi ben kaçtım diyeceğim, sonunu düşünmeden... :)

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Bu blogdaki popüler yayınlar

Bu da geçer Ya Hu

Ege kralı…

Bodrum’da 1 yılın ardından